Leave Your Message
Fa'aleagaina uaea i lalo o le sami e o'o atu ai i fa'alavelave feso'ota'iga i le tele o atunu'u o Aferika i Sasa'e

Tala Fou

Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

Fa'aleagaina uaea i lalo o le sami e o'o atu ai i fa'alavelave feso'ota'iga i le tele o atunu'u o Aferika i Sasa'e

2024-05-13

E tusa ai ma le lipoti a le AFP i le aso 12 o Me, o le faʻalapotopotoga o le mataʻituina o fesoʻotaiga i le lalolagi atoa "Network Block" na fai mai o le Initaneti i le tele o atunuu o Aferika i Sasaʻe na faʻalavelaveina i le Aso Sa ona o le faʻaleagaina o uaea i lalo o le sami.


Na taʻua e le faʻalapotopotoga o Tanzania ma le motu Farani o Mayotte i le Vasa Initia e sili ona ogaoga faʻalavelave faʻalavelave.


Na taua e le faalapotopotoga i luga o faasalalauga faaagafesootai platform X e faapea o le mafuaaga o se faaletonu i le itulagi "fesoʻotaʻiga sami" fiber optic cable ma le "Afrika Sasae submarine cable system.".


Fai mai Nape Nnauye, o se ofisa mai le Tanzanian information and technology department, o le faaletonu na tupu i luga o le uaea i le va o Mozambique ma Aferika i Saute.


Fai mai le faalapotopotoga "Network Block" o Mozambique ma Malawi na matua afaina, ae o Burundi, Somalia, Rwanda, Uganda, Comoros ma Madagascar na motusia teisi.


Ua afaina foi le atunuu o Aferika i Sisifo o Sierra Leone.


O le Network Block organization na taʻua ai o auaunaga fesoʻotaʻiga i Kenya ua toe faʻaleleia, ae o le tele o tagata faʻaoga ua lipotia fesoʻotaʻiga le mautu.


O le Safari Communications, le kamupani telefoni tele a Kenya, na ia taʻua e faapea ua ia "amataina le toe faia o faiga" e faaitiitia ai le faalavelave.